ආහාර හා කෘෂිකර්ම සංවිධානයේ වාර්තා අනුව අනාරක්ෂිත ආහාරවල බලපෑම නිසා අවුරුදු පතා මිලියන 600ක් දෙනා රෝගී වෙනවා. 420,000ක් වාර්ෂිකව මරණයට පත්වෙනවා.
ආහාර සුරක්ෂිතතා නීතිවල හිඟකම නිසා ශ්රී ලංකාව ඊටත් වඩා විශාල අභියෝගවලට මුහුණ දෙනවා. විශේෂයෙන්ම කෘෂිකාර්මික ප්රමිතීන් සම්බන්ධයෙන් මේ ගැටලුව තිබෙනවා. ශ්රී ලංකාවේ ගොවීන් බහුතරයක් යහපත් වගා පිළිවෙත් ගැන දැනුවත් නැහැ. නව ආහාර සුරක්ෂිතතා ප්රතිපත්තියක් සහ නීති සම්පාදනයක් අත්යවශ්ය වන්නේ ඒ නිසායි.